Dış gebelik kendiliğinden sona erme eğiliminde olmadığından tıbbi müdahale gerektirmektedir. Ayrıca unutmamak gerekir ki dış gebelik durumunda herhangi bir şekilde sağlıklı doğum beklenmez.
Eğer kadın IUD kullanırken hamilelik meydana gelirse gebeliğin yerini ve zamanını belirlemek için bir ultrason yapılmalıdır. Tüm doğum kontrol yöntemleri geçmişte ektopik gebelik yaşamış olan kadınlar tarafından da kullanılabilir.
Dış gebelik erken teşhis edilirse tedavi seçenekleri ve olası riskler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek mümkün olabilir.
Dış gebelikte normal sağlıklı gebelikte olduğu gibi adet kanaması olmaz. Ancak gebelik esnasında anormal vajinal kanamalar meydana gelebilir. Bu durumda kadınlar adet kanaması geçirdiğini düşünebilir.
Karın ağrısı: Dış gebelikte, genellikle karın alt kısmında şiddetli ve dayanılmaz bir ağrı hissedilir. Bu ağrı, zamanla artabilir ve hareket ettikçe daha da kötüleşebilir.
Dış gebelik ise en basit tanımı ile döllenmiş yumurtanın yani embriyonun rahim dışında başka bir yere tutunması olarak tanımlanmaktadır. Dış gebelik oluşumunda sağlıklı bir gebelik oluşumu söz konusu olmadığı için ise anne adayı üzerinde hayati riske neden olur. Dış gebeliğin herhangi bir şekilde devam ettirilmesi mümkün olmadığı için gebelik doktor tarafından en kısa sürede sonlandırılır.
Kanama: Gebelik dönemi boyunca hafif kanama çOkay yaygın bir durumdur. Ancak normalden fazla miktarda kanama ya da tamamen farklı bir zamanda kanama, dış gebeliğin bir diğer olası belirtisidir.
Bireyin gösterdiği belirti ve semptomlar esasen kanın nerede toplandığına ve hangi sinirlerin tahriş olduğuna bağlıdır.
Dış gebeliğin elbette ilk nedeni yumurtanın rahimde değil follop tüplerde tutunmasıdır. Gelişme şansı bu bölgede yoktur. Bu nedenle dış gebelik olarak adlandırılan durumla karşılaşılmaktadır.
Dış gebelikte kendi kendine düşme durumlarına rastlanılmaktadır. Böyle durumlarda genellikle karın içerisine hafif bir kanama olur ve dış gebelik sonlanır.
Bu sebeple vajinal kanamanın eşlik ettiği şiddetli karın veya pelvik ağrı , aşırı baş dönmesi veya bayılma ve omuz ağrısı gibi dış gebeliğin herhangi bir belirti veya Detaylı Bilgi Burada semptomunu gösteren bireyler acil olarak tıbbi lawnım almalıdır.
Enflamasyon veya enfeksiyon: Belsoğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar tüplerde ve yakındaki diğer organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve ektopik gebelik riskinizi artworkırabilir.
Ektopik gebelik ile ilgili aklınıza takılan soruları altta bulunan yorumlar kısmından bana iletebilirsiniz. Dış gebelik tedavisi için doktorunuz ile irtibata geçebilirsiniz.
Dış gebelik kimlerde olur? Her kadın dış gebelik riski altındadır fakat özellikle tüp bebek tedavisi görenler daha önce dış gebelik yaşamış olanlar ya da pelvik inflamatuar hastalığı olanlar daha yüksek risk altındadır.